[KNVB-beker] Uitslagen achtste finales (18/12/2012)

Vanavond werden de eerste wedstrijden in de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi afgewerkt. Onder meer AZ en PSV kwamen vanavond in actie. Hieronder de uitslagen en een kort verslagje van de gespeelde duels.

FC Dordrecht - AZ* 2-4
17' Marcellis 0-1
25' Altidore 0-2
29' Elm 0-3
62' Kalisse 1-3
82' Veldwijk (pen.) 2-3
90' Boymans 2-4

AZ heeft zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek won met 4-2 bij FC Dordrecht. Dirk Marcellis, Jozy Altidore en Viktor Elm waren al voor rust trefzeker. Door goals van Moussa Kalisse en Lars Veldwijk, die een strafschop benutte, kwam AZ toch nog in de problemen, maar invaller Ruud Boymans besliste het duel.

FC Den Bosch* - Cambuur Leeuwarden 1-0
36' Van Weert 1-0
67' Hofstede (FC Den Bosch/2xg)

FC Den Bosch heeft het bekerduel tegen Cambuur Leeuwarden met 1-0 weten te winnen en zodoende plaatsen zij zich voor de kwartfinales. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na een ruim een half uur spelen en werd gemaakt door Tom van Weert.

Diezelfde Van Weert kreeg tien minuten voor tijd dé kans om zijn ploeg op 2-0 te zetten, maar hij miste de strafschop. Den Bosch eindigde overigens het duel met tien man. Tim Hofstede kreeg tweemaal geel.

Rijnsburgse Boys - PSV Eindhoven* 0-4
4' Manolev 0-1
22' Matavz 0-2
26' Matavz 0-3
64' Strootman 0-4

PSV heeft zich simpel geplaatst voor de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi. Op bezoek bij Rijnsburgse Boys boekte de Eindhovense formatie een 0-4 overwinning. Al na vier minuten opende Stanislav Manolev de score.

Tim Matavz voegde hier voor rust nog twee doelpunten aan toe. Na de pauze wist ook Kevin Strootman te scoren en bracht daarmee de 0-4 eindstand op het scorebord.