Van Heeswijk ondersteunt lezing Rasmussen

Oud-wielrenner Max van Heeswijk heeft tegenover het gerechtshof in Arnhem verklaard dat diverse renners en ploegleiders van de Rabobank wisten dat Michael Rasmussen zich in Italië voorbereidde op de Tour de France van 2007. Eerder verklaarde de Deen zelf al dat de ploegleiding op de hoogte was van zijn bedrog.

De zaak draait om het ontslag van Rasmussen nadat uitgekomen was dat hij tegenover de buitenwereld had gelogen over zijn verblijfplaats bij een trainingsstage in de aanloop van de Tour. De Deen liet de UCI weten in Mexico te zijn, maar ging in werkelijkheid in Italië trainen. De Rabobank-ploeg zei hiervan niet op de hoogte te zijn geweest en ontsloeg Rasmussen op staande voet, terwijl hij in het geel in de Tour de France reed.

Van Heeswijk reed drie seizoenen voor de Raboploeg, waaronder het beruchte jaar 2007. "Tijdens een trainingskamp van renners die niet in de Tour reden, kwam Gerben Löwik met het verhaal dat Rasmussen helemaal niet in Mexico was geweest. Dat had hij gehoord van Thomas Dekker, die wel in de Tour was. Ik was verbaasd toen ik dat hoorde, Gerben helemaal niet."

De Limburger verklaarde onder ede ook dat onder meer Lars Boom en Robert Gesink, trainer Louis Delahaije en ploegarts Dion van Bommel aanwezig toen Löwik het nieuws vertelde.