Fietsenmaker bakt friet om niet failliet te gaan

Om het hoofd boven water te kunnen houden, heeft de Drunense fietsenmaker Eddy Fukkink een bijbaantje als frietbakker genomen. Sinds de Postcodeloterij begin dit jaar het Brabantse dorp met 3500 fietsen overspoelde, gaan de zaken dramatisch voor de fietsenhandelaar.

Mensen die een fiets wonnen in de loterij annuleerden hun bestellingen. En nieuwe bestellingen worden er amper nog geplaatst. Zelfs voor reparaties wordt de fietsenmaker nog amper bezocht. "Ik heb zelfs nog geen postcodefiets ter reparatie gehad. Niet eens voor een lekke band en in die tijd zullen er vast wel mensen lek gereden hebben," meldt de fietsenmaker aan Omroep Brabant. Inmiddels heeft de fietsenmaker een bord voor de zaak gezet dat expliciet meldt dat ook postcodefietsen welkom zijn voor reparaties.

Fukkink overleeft nu door zijn reserves aan te spreken en door bij te klussen als frietbakker. "Ik vind het fantastisch voor de mensen dat ze een prijs hebben gewonnen maar voor mij kan het zo niet lang meer duren, dan gaat de zaak echt over de kop."

Ook in Werkendam klaagt een ondernemer over slechtlopende zaken na een postcodeprijs. De eigenaar van een ijssalon verkoopt amper nog wat nadat de ijsprijs daar viel. Hij claimt duizenden euro's omzet mis te lopen.