Marussia bevestigt Chilton voor 2013

Het Marussia F1 Team heeft haar line-up voor het seizoen 2013 rond. Het Russische Formule 1-team heeft naast Timo Glock nu ook Max Chilton voor het komende jaar bevestigd. Gisteren bracht een Marussia-topman het nieuws al naar buiten.

Chilton is dolblij met zijn kans in de Formule 1. "Het is moeilijk te omschrijven hoe ik me nu voel, nadat ik dit fantastische nieuws heb gekregen. De bevestiging dat ik in 2013 voor Marussia mag racen, is als de kers op de taart van wat voor mij een geweldig seizoen is geweest. Ik heb er door mijn prestaties van afgelopen jaar in de GP2 en het testwerk dat ik al voor Marussia heb gedaan ook het volste vertrouwen in dat ik er klaar voor ben om in de koningsklasse van de autosport aan de slag te gaan."

"Dat ik tijdens de laatste zes Grands Prix van 2012 al als testrijder in touw ben geweest voor Marussia, betekent bovendien dat ik niet helemaal vanaf nul hoef te beginnen en hopelijk vlot uit de startblokken kan komen tijdens mijn debuutseizoen. Ik voel me al met al erg gelukkig dat ik nu de volgende stap mag maken en kijk met plezier vooruit naar de wintertests, die al over enkele weken gehouden zullen worden. Mijn doel voor nu is me daar op voor te bereiden, zodat ik tijdens de tests mee kan helpen met het ontwikkelen van de auto waar ik in 2013 mee mag racen."