Rasmussen: "Mexicoplan met Breukink besproken"

Michael Rasmussen is in zijn rechtszaak tegen de Rabobankploeg met nieuwe informatie gekomen. De Deen verklaarde voor het gerechtshof in Arnhem dat hij in april 2007 tijdens de Ronde van het Baskenland met ploegleider Erik Breukink besproken had dat hij naar buiten zou brengen dat hij zich in Mexico op de Tour de France voor zou bereiden.

Rasmussen streek in juni echter in Italië neer en loog hierdoor tegen de internationale wielerunie UCI. Rabo-ploegartsen Geert Leinders en Jan-Paul van Mantgem zouden ook op de hoogte zijn geweest van het bedrog. Toen het uitkwam haalde de ploegleiding van de Rabobank de Deen in het geel uit de Tour van 2007 en ontsloeg hem op staande voet. Rasmussen vocht dit aan en kreeg in eerste instantie van de rechter een schadevergoeding toegewezen.

De Raboploeg ging in beroep en mocht in november haar getuigen horen, waaronder oud-teamdirecteur Theo de Rooij en Breukink. Nu is het de beurt aan Rasmussen en zijn team. Rasmussen: "Theo wist dat ik niet in Mexico was geweest, het zou ook volslagen idioot zijn om voor de Tour in een andere tijdzone te gaan trainen. Het was een smoes om de pers te ontlopen."