Première Django Unchained ook afgelast

De première van Quentin Tarantino's Django Unchained is afgelast. Filmmaatschappij The Weinstein Company (TWC) ziet af van de feestelijke vertoning van de film in Los Angeles in verband met de dodelijke schietpartij op de basisschool in Newton, in de Amerikaanse staat Connecticut. Afgelopen weekend werd de première van de actiefilm Jack Reacher met Tom Cruise om die reden ook al afgelast.

"Onze gedachten en gebeden zijn bij de families", zegt een woordvoerder van TWC volgens het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Us Magazine in een verklaring. Vrijdag schoot een 20-jarige man twintig kinderen en enkele volwassenen dood op de school in Newton. In plaats van een grootse première tonen de filmmakers de slavenfilm aan vrienden en familie.

In Django Unchained speelt Jamie Foxx een slaaf die door een premiejager, een rol van Christoph Waltz, wordt bevrijd. Samen gaan ze achter een sadistische slavendrijver aan, gespeeld door Leonardo DiCaprio. De film draait vanaf 17 januari in de Nederlandse bioscopen.


Première Django Unchained ook afgelast (Foto: Novum)