3FM-dj's laten zich opsluiten in Glazen Huis

Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom laten zich dinsdagavond opsluiten in het Glazen Huis in Enschede voor de jaarlijkse benefietactie Serious Request. De 3FM-dj's verblijven hier de komende 6 dagen zonder te eten en maken 24 uur per dag radio en (internet)televisie. Actrice Carice van Houten doet de deur van de tijdelijke studio op de Oude Markt rond 21 uur dicht.

De opbrengst van de actie gaat dit jaar naar babysterfte. Deze 'stille ramp' vindt wereldwijd elke 6 seconden plaats. Volgens 3FM sterven jaarlijks 5,5 miljoen baby's onnodig. Met het geld wil het Rode Kruis meer opleiding en voorlichting verzorgen. Op kerstavond, als de dj's het huis verlaten, wordt bekend welk bedrag in totaal is ingezameld.

De dj's draaien voor het negende jaar op rij verzoeknummers tegen betaling. Daarnaast zijn er vele andere initiatieven, zoals een veiling, een benefietvoetbalwedstrijd in het stadion van Heracles, dj's die zich aanbieden als oppas en een inzamelingsactie van oude mobiele telefoons. Ook brengen bekende Nederlanders een nachtje door in het Glazen Huis, onder wie Frans Bauer, Miss Montreal, Ilse de Lange en Johnny de Mol.

3FM-dj's laten zich opsluiten in Glazen Huis
3FM-dj's laten zich opsluiten in Glazen Huis (Foto: ANP)