[PDC] Webster, Wright en Wade maken geen fout

Mark Webster en James Wade hebben zich vanavond eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van de PDC World Championships. Beide hadden geen enkele moeite met hun tegenstander en wonnen met respectievelijk 3-1 en 3-0 hun eerste ronde wedstrijd.

Mark Webster (10)* - Ian White
Webster haalde vandaag weer zijn oude topvorm. Met een gemiddelde van 97,0 won hij met 3-1 van White. 

Webster leek aanvankelijk hard op weg om de wedstrijd in drie sets te beslissen. Er was geen vuiltje aan de lucht voor de nummer tien van de plaatsingslijst, totdat hij in de derde set met een stand van 2-2 op het scorebord ineens acht matchsdarts om zeep hielp.

Webster herstelde zich in de vierde set uitstekend. Hij opende de set met een 145 finish en ook de twee daaropvolgende legs wist hij naar zich toe te trekken. 

James Wade (3)* - Ian Hudson
James Wade heeft een wisselvallig jaar achter de rug gehad, de vraag was dan ook: 'Hoe is de vorm van Wade op dit moment?' Op deze vraag was na afloop van dit duel maar een antwoord mogelijk: Met de vorm van Wade is niks mis.

Wade had geen kind aan Hudson en trok de wedstrijd eenvoudig in drie sets naar zich toe. Waar Hudson in de eerste leg van de wedstrijd nog een aantal mogelijkheden had op gelijk de leg van Wade te pakken, maar dit achterwege liet. Liep hij de rest van de wedstrijd achter Wade aan.

Wade die geen moment verslapte in de wedstrijd, won eerste twee sets met 3-1. Om de laatste set met 3-0 naar zich toe te trekken.

Uitslagen van de overige duels van vanavond:

Peter Wright (26)* - Arron Monk 3-2
Jamie Caven (31) - John Bowles* 2-3 (Bowles won eerder op de avond ook zijn voorronde partij)

* zijn door naar de volgende ronde.