[Premier League] Arsenal wint ruim bij laagvlieger Reading

Arsenal heeft maandag aansluiting gevonden bij de Engelse top vier. Op bezoek bij nummer laatst Reading wonnen de Gunners met 5-2. Santiago Cazorla was met een hattrick de man van de wedstrijd. Arsenal staat nu op 27 punten, twee minder dan nummer drie Chelsea en nummer vier Tottenham Hotspur.

Arsenal begon wat voorzichtig, maar toen Lukas Podolski in de veertiende minuut scoorde, wierpen de Londenaren de schroom van zich af en combineerden er lustig op los. Cazorla stond vervolgens in de 32e en de 34e minuut aan het einde van een pass en verwerkte beide tot een goal.

Na een uur was de Spanjaard nogmaals doeltreffend, maar daarna liet Arsenal de teugels iets te veel vieren. Via Adam le Fondre en Jimmy Kebe kwam Reading enigszins terug in de wedstrijd, maar Theo Walcott gooide tien minuten voor tijd de wedstrijd definitief in het slot.

Promovendus Reading kent een moeizaam seizoen in de Premier League. De ploeg won in zeventien wedstrijden pas een keer en incasseerde al 36 tegengoals, het hoogste aantal van alle ploegen in de competitie.