Eerste stadion WK voetbal 2014 opent deuren

Het eerste stadion voor het WK voetbal in Brazilië is klaar. Dat maakte wereldvoetbalbond FIFA maandag bekend. Het Estadio Castelão in Fortaleza, dat plaats biedt aan 64.000 mensen, werd zondag in gerenoveerde staat opgeleverd. Over twee jaar worden er in de badplaats zes WK-duels afgewerkt. Brazilië speelt er een wedstrijd in de eerste ronde.

Deze week volgt nog een tweede stadion dat de deuren opnieuw opent. Over vijf dagen is ook het Estadio Mineirão in Belo Horizonte klaar voor gebruik. Het zijn de enige twee stadions die voor de afgesproken deadline over twee weken worden opgeleverd.

De afronding van de andere tien stadions laat nog even op zich wachten. Het stadion in Salvador volgt in februari en de voetbaltempels in Brasilia, Recife en het Maracaña in Rio de Janeiro zijn in april gereed, liet de organisatie eind vorige maand weten. Voor de overige zes stadions is nog geen specifieke openingsdatum genoemd.

Het wereldkampioenschap in het Zuid-Amerikaanse land staat over twee jaar van 12 juni tot 13 juli op het programma. Het is na 1950 de tweede keer dat Brazilië het WK organiseert.