Arma 3 voor tweede keer vooruit geschoven

Bohemia Interactive heeft het schietspel Arma 3 wederom uitgesteld. De Tsjechische gamestudio vindt het spel nog niet goed genoeg. Het uitstel volgt volgens het bedrijf na onverwachte tegenslagen. Twee medewerkers van het bedrijf belandden in september in de Griekse gevangenis op verdenking van spionage. Het tweetal zit nog steeds vast.

De twee gameontwikkelaars werden opgepakt door de Griekse politie toen zij foto's aan het maken waren van een legerbasis op het Griekse eiland Lemnos. De foto's zouden als referentiemateriaal moeten dienen bij de productie van het schietspel Arma 3.

Arma 3 is een schietspel met een open einde. Het verhaal gaat over een fictieve geëscaleerde NAVO-missie op een eiland in de Middellandse Zee. Het gehele eiland kan worden verkend. De Arma-reeks wordt gekenmerkt door een realistische insteek en onderscheidt zich hiermee van spektakel- en actiegerichte schietspellen als Call of Duty en Medal of Honor.

Het is niet de eerste keer dat Arma 3 wordt uitgesteld. Begin dit jaar werd de game, die oorspronkelijk gepland stond voor deze zomer, doorgeschoven naar eind dit jaar.