Van Lanschot schrijft af op overnames

Van Lanschot schrijft dit jaar 122 miljoen euro af op twee eerdere overnames. De overgenomen activiteiten van Kempen & Co en CenE Bankiers maken door de economische crisis minder winst dan verwacht. Dat maakte de bank voor vermogende klanten maandag bekend. Volgens Van Lanschot heeft de afschrijving geen gevolgen voor de kapitaalbuffers.

Van Lanschot stelt dat de afschrijving betrekking heeft op de in 2006 overgenomen activiteiten van Kempen & Co en niet op de huidige activiteiten van Kempen. De dochteronderneming specialiseert zich tegenwoordig meer in de financiële dienstverlening voor onder meer institutionele beleggers en ondernemingen. CenE Bankiers werd in 2004 overgenomen en richt zich op de gezondheidszorg.

De kapitaalbuffer blijft gelijk op ongeveer elf procent. De core-tier-1-ratio, de verhouding tussen de naar risico gewogen activa en het eigen vermogen, voldoet daarmee aan de nieuwe Basel III-kapitaaleisen die dit decennium geleidelijk worden ingevoerd. Daarin wordt minstens negen procent geëist.


Van Lanschot schrijft af op overnames (Foto: Novum)