Achthonderdduizend op vakantie tijdens kerst

Ongeveer achthonderdduizend Nederlanders gaan dit jaar op vakantie tijdens de kerstperiode. Dat zijn er evenveel als vorig jaar. De helft viert kerstvakantie in eigen land, meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) maandag.

Door de crisis staan de bestedingen volgens het NBTC wel onder druk. "Aan de ene kant is en blijft vakantie belangrijk voor de Nederlander en blijven we eropuit gaan, aan de andere kant houdt de consument de hand op de knip en houdt hij aanbiedingen scherp in de gaten." Het NBTC verwacht daarom dit jaar veel lastminuteboekingen.

Van de mensen die tijdens de kerstvakantie, die van 22 december tot en met 6 januari duurt, in Nederland blijven, neemt ruim de helft intrek in een vakantiebungalow. Ongeveer een kwart van Nederlanders kiest voor een hotelvakantie.

Duitsland blijft de populairste buitenlandbestemming voor een vakantie tijdens de kerstperiode. Een kwart van de buitenlandse vakanties wordt bij de oosterburen doorgebracht. Op de tweede en derde plaats staan België en Oostenrijk.