Next-gen video Warhorse Studios uitgelekt

Vandaag is er een video uitgelekt van Warhorse Studios. Deze video toont de omgeving van een nieuwe RPG. Dit, opzich, is niet zo gek, maar het schijnt dat deze video een tech-video is voor de volgende generatie consoles.

Deze next-gen RPG loopt op een gemodificeerde versie van de CryEngine 3. Als je het "bootleg-gevoel" van deze video in acht neemt, blijft het feit aanwezig dat het er nog steeds verdomd goed uitziet. De video toont aardig wat indrukwekkende textures. Naast deze textures is ook het water van hoge kwaliteit. Troebel, maar toch flink reflecterend.

Deze video is afkomstig van een recente presentatie in Praag. Creative Director Dan Vavra heeft duidellijk gemaakt dat het label next-gen ietwat misleidend is. Deze demo is getoond op een twee jaar oude laptop met een mobiele GeForce 555M, of zoals Vavra het zelf noemt: "Not exactly state-of-the-art PC or next gen Xbox."

De getoonde omgeving is 200 bij 200 meter, en volgens Vavra is deze omgeving nog niet afgewerkt. "It doesn't have the final lighting and there are no effects in it. It's simply an example of the environment."

Ondanks dat er verwacht wordt dat deze game op de volgende generatie consoles zal draaien, heeft Vavra duidelijk gemaakt dat deze omgeving niet bedoeld is om de claim van de volgende generatie aan te sterken. "This video is not at all originally intended officially to support the claim that this is what next gen should look like."