[JL] Volendam klopt Go Ahead in doelpuntenfestijn

FC Volendam heeft zondag in eigen huis gewonnen van Go Ahead Eagles. Aan de Dijk in het Noord-Hollandse vissersdorp werd het in een waar doelpuntenfestijn 4-3 voor de thuisploeg. Brandley Kuwas scoorde twee doelpunten voor de Wijdbroeken, maar Raymond Fafiani werd de held van Volendam. Hij scoorde de winnende goal en maakte de Volendamse comeback van een 3-1 achterstand compleet.

Volendam kwam thuis na ruim een kwartier op voorsprong via Kuwas, maar daarna namen de bezoekers uit Deventer het heft in handen. Quincy Promes maakte acht minuten na de openingstreffer de 1-1 en Jarchinio Antonio zette de Eagles even later op voorsprong. Vlak na rust was het Xander Houtkoop die de marge naar twee verhoogde.

Na een klein uur was het weer Kuwas die met zijn tweede goal de spanning in de wedstrijd terugbracht. Jack Tuijp zorgde twintig minuten later voor de gelijkmaker en daarna ging Volendam op jacht naar de volle winst. Pas vijf minuten voor tijd zorgde Fafiani daarvoor.

Door de nederlaag verliest Go Ahead de aansluiting met de top van de Eerste Divisie. De Deventenaren staan achtste met 26 punten uit zestien duels. Volendam staat nu een plaats hoger met 27 punten uit zestien duels.