Paus 'diepbedroefd' door bloedbad VS

Paus Benedictus XVI bidt voor de mensen die geliefden of kinderen hebben verloren bij het bloedbad dat vrijdag werd aangericht op een school in het Amerikaanse Newtown. Dat zei hij zondag in zijn preek. Hij verklaarde 'diepbedroefd te zijn door het zinloze geweld van vrijdag'.

"Ik verzeker de nabestaanden van de slachtoffers, in het bijzonder diegenen die een kind hebben verloren, dat ik in mijn gebeden bij ze ben", zei de paus in het Engels. "Moge de God van troost hun harten aanraken en hun pijn verzachten." Bij de schietpartij, in de Amerikaanse staat Connecticut, kwamen twintig kinderen en zes volwassen om het leven.

De paus werd zaterdag op de hoogte gesteld van het bloedbad en stuurde direct een boodschap aan het bisdom waar Newtown in ligt. Hij bracht daarin zijn 'diepgevoelde verdriet over de schokkende gebeurtenis' over. Hij zei tevens dat hij tot God heeft gebeden om 'de gehele gemeenschap te steunen met spirituele kracht die triomfeert over het geweld door de macht van de vergiffenis, hoop en de troostende liefde'.