Hockeyers leveren veel geld op bij veiling Hockey India League

Oud-international Teun de Nooijer is tijdens de veiling van de Hockey India League(HIL) voor 66.000 dollar gekocht door de Uttar Pradesh Wizards, de club van de stad Lucknow. De Nooijer wordt bij dit team gecoacht door voormalig bondscoach Roelant Oltmans. De HIL is een nieuwe profcompetitie in India.

De Hockey India League bestaat uit zes clubs, al deze clubs moesten hun spelers kopen op de veiling. Iedere club heeft een selectie van 24 spelers, waarvan tien buitenlanders. Er was een budget van ongeveer $650.000 per club om spelers te kopen. De competitie zal gespeeld worden van 17 januari tot 17 februari 2013. 

De Nooijer gaat meer geld opstrijken dat het bedrag waarvoor hij is vastgelegd. Dat kwam doordat voor zijn teamgenoot VR Raghnunath ook 66.000 dollar is betaald. Omdat de Bloemendaler de status van 'marquee player' heeft, moet hij tenminste vijftien procent meer verdienen dan zijn op-een-na bestverdienende ploegmaat. Dit meldt The Times of India.

De duurste speler op de veiling is Sardar Singh, aanvoerder van het Indase mannenteam. Hij werd voor 78.000 dollar geveild. De Nederlander met het hoogste prijskaartje is tot dusver Jaap Stockmann. Hij werd voor 68.000 dollar gekocht door de Punjab Warriors. Stockmann zal in dit team samenspelen met onder andere Australiërs Jamie Dwyer en Simon Orchard en de Argentijn Lucas Rey. Goalie Pirmin Blaak is voor 33.000 dollar binnengehaald door de Wave Riders. Sander Baart ging voor 24.000 onder de hamer, hij speelt onder Oltmans bij Pradesh Wizard.