Sonja Bakker gaat met hele gezin diëten

Sonja Bakker gaat haar eigen dieetadviezen met haar hele gezin opvolgen. De afslankconsulente, die momenteel hoogzwanger is, wil volgend jaar een slanke bruid zijn als ze gaat trouwen met verloofde Jan Reus.

"Wij gaan het nieuwe boek, Bereik Je Ideale Gewicht voor het Hele Gezin!, met het hele gezin volgen", stelde Reus vrijdag bij de presentatie van het boek voor de camera van Novum Nieuws. "Zodat we, als wij gaan trouwen aankomend jaar, allemaal strak in ons vel zitten."

Bakker, die op 31 december is uitgerekend, hoopt eind januari weer in vorm te zijn. "Ik zeg altijd: zonder strijd geen kilo kwijt, dus ik moet in januari gewoon weer aan de bak", vertelt ze. "Dan sport ik een hoop en drink ik een hoop water. Ik denk dat ik eind januari wel weer op gewicht ben." De consulente is ervan overtuigd dat ze een slanke bruid wordt. "Dat komt wel goed, daar ben ik ijdel genoeg voor."

Bakker vond het maken van een boek terwijl ze zwanger was 'zwaarder dan verwacht'. "Dit was de pittigste opgave die ik heb gedaan, want deze is voor het hele gezin", legt ze uit. "Dus je moet alles combineren en afwegen. Ik heb het wel een beetje onderschat. Aan de andere kant: als het klaar is, heb je wel weer een fijn gevoel."