'Dader schietpartij 20-jarige man'

De dader van de schietpartij op de basisschool in Newtown in Connecticut was een 20-jarige man uit die plaats, zei een lokale functionaris vrijdag.

De man droeg een kogelvrij vest tijdens de schietpartij, waarbij zeker 27 doden zijn gevallen, onder wie 18 kinderen. De dader zelf is dood aangetroffen in het schoolgebouw. Hij had twee wapens bij zich. Het hoofd van de school en de school-psycholoog zouden ook onder de doden zijn, meldde CNN.

Indien de aantallen slachtoffers worden bevestigd, gaat het om een van de ergste schietpartijen in de Amerikaanse geschiedenis. Het bloedbad komt na eerdere schietpartijen op scholen in Amerika dit jaar. De jongste schietpartij doet de discussie over wapenbezit in Amerika weer oplaaien.

Update 00.36 uur:
Het dodental ligt inmiddels op 28. De dader schoot 20 kinderen dood en zes volwassenen. De schutter zelf kwam ook om het leven en een broer van hem is dood aangetroffen in Hoboken, New Jersey.

Update 03.41 uur:
De schutter is 20-jarige Adam Lanza. Zijn 24-jarige broer Ryan Lanza is door de politie meegenomen voor verhoor. Aanvankelijk werd door de media aangenomen dat hij de dader was. Eerdere geruchten dat Lanza ook zijn vader zou hebben omgebracht zouden onwaar zijn, ook de vader is meegenomen voor verhoor. Vader en zoon lijken niets met de zaak te maken hebben.