Veel doden bij schietpartij basisschool Connecticut

De politie in de Amerikaanse staat Connecticut is uitgerukt vanwege meldingen over een schietpartij op een basisschool. Dat heeft de politie gezegd. Volgens een medewerker van de plaatselijke ambulancedienst is een docent in zijn voet geschoten. Of hij het enige slachtoffer is, is onduidelijk.

De schietpartij had plaats in het stadje Newton. Op de website van een lokale krant stond een foto van een groep jonge scholieren die door volwassenen over het parkeerterrein weg werd geleid van de school. Het scholendistrict liet weten dat alle andere scholen uit voorzorg zijn gesloten.. De schutter zou zijn doodgeschoten.

Update 18.16 uur
Inmiddels spreken Amerikaanse kranten over meerdere doden. Onbevestigde berichten melden inmiddels dat er ook kinderen onder de doden te betreuren zijn. Volgens bronnen is een dader onder de doden. Er zijn berichten over een tweede dader.

Update 18.57 uur
CBS meldt dat  er inmiddels 27 doden te betreuren zijn, 14 van de doden zouden kinderen zijn.

Update 20.03 uur
Inmiddels spreekt de politie over 18 dodelijke slachtoffers onder de kinderen. De schutter zou dood zijn aangetroffen door de politie. Getuigen hebben gemeld meer dan 100 schoten te hebben gehoord.

Update 21.22 uur
De politie heeft de ouders van de schutter die vrijdag een bloedbad aanrichtte in een school in Connecticut, dood aangetroffen, meldde televisiezender NBC. Volgens Amerikaanse nieuwszenders doodde de schutter thuis eerst zijn vader, voor hij naar de school ging. Daar schoot hij vermoedelijk 27 mensen dood, onder wie zijn moeder die op de Sandy Hook school werkte.