'Zwanger' meisje (11) baart tumor van 9 kg

Een elfjarig meisje uit Florida kan weer opgelucht ademhalen. Na maandenlang te zijn gepest wegens haar 'zwangerschap' is het meisje uit Jacksonville eindelijk van haar dikke buik verlost. Artsen hebben namelijk een tumor van maar liefst 9 kilogram uit haar buik gehaald.

Janet Roberts, de moeder van het inmiddels 12-jarige meisje, kreeg onlangs een uitnodiging om op de school van haar dochter te verschijnen. Daar werd haar verteld dat het gerucht de ronde deed dat het tienermeisje zwanger was. Haar buikje werd namelijk steeds boller.

"Het was een enorme schok voor mij", zo vertelt Roberts. "Ik dacht dat ze een grapje maakten." Desondanks liet ze haar dochter om de week over een zwangerschapstest plassen. Deze tests bleven echter negatief.

Omdat de buik van haar dochter bleef groeien, besloot moeders drie maanden later maar eens naar het ziekenhuis te gaan. Artsen aldaar constateerden dat het meisje in verwachting was van een enorme tumor.

Chirurgen hadden een flinke kluif aan de verwijdering van het gezwel. Het meisje maakt het nu goed, maar heeft nog dagelijks last van de pesterijen omtrent haar 'babybuikje'.