Taakstraf voor Jelle Klaasen om sturen naaktfoto's

Darter Jelle Klaasen heeft donderdag een taakstraf van zestien uur geaccepteerd vanwege het versturen van naaktfoto's naar een minderjarig meisje. Het Openbaar Ministerie in Breda had hem die aangeboden. Hij betaalt het verstandelijk beperkte meisje ook een schadevergoeding van bijna vierhonderd euro.

De 28-jarige darter hoeft zich door het accepteren van de straf niet meer voor de rechter te verantwoorden. Justitie wilde de zaak met een taakstraf en een schadevergoeding afdoen, omdat Klaasen er inkomstenderving door heeft geleden en omdat de zaak breed is uitgemeten in de media.

"Hij gaf zelf al aan er spijt van te hebben en zat er erg mee in zijn maag", aldus een woordvoerder van het OM. Volgens haar zijn de ouders van het meisje ook akkoord met de manier waarop de zaak is afgedaan.

De darter bekende in augustus in een verklaring in de Dartskrant al dat hij naaktfoto's naar het destijds 15-jarige meisje had gestuurd. Hij vertelde dat hij haar al een tijd kende en zei zich diep te schamen voor wat hij heeft gedaan. De Brabander zei niet te hebben geweten dat het meisje een verstandelijke beperking had.

Klaasen won in 2006 de wereldtitel op het Lakeside-toernooi in Engeland door titelverdediger Raymond van Barneveld te verslaan. Hij behoort sindsdien tot de top van de Nederlandse darters.


Taakstraf voor Jelle Klaasen om sturen naaktfoto's (Foto: Novum)