Helft Fyra-reizigers loopt vertraging op

Sinds zondag hebben ruim de helft van de mensen die met de Fyra reisden vertraging opgelopen. Dat heeft een woordvoerder van de NS donderdag gezegd.

Voor twee derde van de vertraagde reizigers bedroeg de vertraging minder dan een kwartier, aldus de woordvoerder. Zo'n twintig procent was minstens een half uur langer onderweg.

Volgens de woordvoerder is er niet een enkele oorzaak voor de problemen aan te wijzen. Een delegatie van de NS en NS Hispeed gaat vrijdag naar België om met de Belgische spoorwegen te praten. De woordvoerder benadrukte dat het een reeds gepland overleg betreft. De gesprekken zullen wel vooral over de problemen met de Fyra gaan.

Tot dusver zijn er donderdag weinig problemen met de Fyra. Slechts een spaghettiboemel liep vertraging op, zei de woordvoerder.

De hogesnelheidstrein rijdt sinds zondag tussen Amsterdam en Brussel.

Reizigersorganisatie Maatschappij voor Beter OV roept de NS-delegatie op vrijdag vooral niet met de Fyra naar België af te reizen. Als ze dat wel doen 'moet de kans dat zij op het afgesproken moment op het NMBS-kantoor in Brussel zullen arriveren minimaal worden geacht', aldus de reizigersorganisatie.


Helft Fyra-reizigers loopt vertraging op (Foto: Novum)