'Next-gen codenamen bekend'

De site SemiAccurate heeft een blik vol geruchten op het internet losgelaten over de next-gen consoles van Microsoft en Sony. De codenamen en processoren vliegen ons weer om de oren.

Volgens de site heet de nieuwe console intern bij Microsoft 'Kryptos' en niet 'Durango' zoals eerder gedacht werd. Via interne bronnen bij Microsoft hebben zij gehoord dat de next-gen op een AMD-chip genaamd Oban moet gaan draaien. Deze Oban-chip zou eind 2012 in productie moeten gaan maar volgens de site zijn er problemen met de kwaliteit van de chip. Hierdoor zijn er vertragingen. 

De interne naam voor PlayStation 4 is 'Thebes' volgens de site en AMD levert hiervoor ook de processor. De processor moet rekenkracht en grafische dingen afhandelen. Met 8 of 16 Gigabyte aan werkgeheugen moet het toestel de volgende generatie spellen moeiteloos in Full HD en natuurlijk in 3D draaien. De AMD-chip van 'Thebes' wordt waarschijnlijk gemaakt bij Global Foundries of IBM en gaan in productie na de Obanchip van Microsoft. Volgens de site komt de nieuwe PlayStation in de lente of herfst van 2014.

Geruchten zat dus. Het is afwachten of deze interne bronnen gelijk hadden of dat de oom van die zus van die vage Facebookvriendin, die wel eens bij de bakker op de hoek van die Microsoft-medewerker komt, gelijk heeft.