Zeven psychopaten morgen in heel Nederland

Hoewel de film Seven Psychopaths maar vijftien prints in Nederland heeft, is deze 'crossover release' alsnog in het hele land te bewonderen. Dit laat Entertainment One Benelux vandaag weten.

Entertainment One Benelux heeft aangegeven dat het deze week qua releases ontzettend druk is, maar is verder wel blij dat de film alsnog door compleet Nederland is te zien. Op 14 oktober ging de film in Amerika in première, waar het tijdens het openingsweekend een derde van het budget (15 miljoen dollar) wist op te halen. Tot en met 2 december heeft Seven Psychopaths ongeveer 14,7 miljoen dollar opgebracht, waarmee het budget nog niet is gehaald. In Engeland werd Seven Psychopaths afgelopen weekend (7 dec) uitgebracht en kwam de film op de derde plek binnen in de top 10 met 1,8 miljoen pond, achter Rise Of The Guardians en Skyfall.

Marty wordt door zijn beste vriend Billy, een werkloze acteur en parttime dognapper, meegesleurd in de criminele onderwereld van Los Angeles. Op het moment dat Billy en zijn handlanger Hans de schattige Shih Tzu van gangster Charlie ontvoeren, blijkt dat er met Charlie niet te spotten valt. Hij is onvoorspelbaar, extreem gewelddadig en volkomen bereid om de dognapper van zijn hondje te doden. Tot overmaat van ramp krijgen Marty en Billy ook nog eens onverwacht bezoek van psycho Zachariah (Tom Waits) – en zijn witte konijn. Marty heeft uiteindelijk genoeg inspiratie voor zijn script, maar of hij het nog na kan vertellen.

Voor meer opheldering kan je Charlie persoonlijk bellen op dit telefoonnummer. Draait de film niet bij jou in de buurt, maar wil je dit wel graag hebben? Een verzoek indienen bij bijvoorbeeld Pathé kan altijd via de social media-kanalen.

De film verschijnt vanaf 13 december enkel in de onderstaande bioscopen:

AMSTERDAM: De Balie

AMERSFOORT: Lieve Vrouw

ARNHEM: Focus

BREDA: Chassé

DELFT: Lumen

DEVENTER: De Keizer

EINDHOVEN: Plaza Futura

ENSCHEDE: Concordia

HAARLEM: Filmschuur

HEERLEN: Royal

LEIDEN: Kijkhuis

MAASTRICHT: Lumiere

NIJMEGEN: Lux

ROTTERDAM: Cinerama

ROTTERDAM: Lantaren/Venster

UTRECHT: LHC

ZWOLLE: Fraterhuis