SEGA eist schadevergoeding vanwege Inazuma Eleven

SEGA heeft omgerekend 8,4 miljoen euro schadevergoeding van gamebedrijf Level-5 geëist en een stop op de verkoop van de Inazuma Eleven-gamereeks. De Japanse gamestudio Level-5 zou twee patenten van SEGA geschonden hebben. Level-5 weerspreekt de aantijgingen. Dat schrijft de Japanse nieuwssite Yomiuri.

De patenten draaien om het manipuleren van gamepersonages door een aanraakscherm te gebruiken. Via het aanraakscherm van de Nintendo DS kan de speler in de game zijn virtuele voetballers extra krachten geven en op doel laten schieten.

De Inazuma Eleven-reeks is ontzettend populair in Japan. Het voetbalrollenspel heeft onder meer zijn eigen animatieserie gekregen. Met de verkoop van ruim 4,1 miljoen spellen heeft Level-5 zeker 160 miljoen euro omzet gedraaid.

Sinds begin vorig jaar is Inazuma Eleven ook in Europa verkrijgbaar voor Nintendo DS. Vorig jaar zomer was de tv-serie ook te zien op de Nederlandse zender Disney XD. Dit jaar verschenen Inazuma Eleven 2, voor dezelfde spelcomputer, en Inazuma Eleven Strikers voor Nintendo Wii.