13-jarige kwelt moslims met hamkruis

Jong geleerd is oud gedaan, zo luidt het spreekwoord. Een 13-jarig kereltje uit Bingham, bij Nottingham, heeft dit advies ter harte genomen in zijn streven om een racistische klootzak te worden. Hij terroriseerde in zijn eentje een onschuldige familie uit hetzelfde plaatsje.

Zoals iedereen begon hij klein, met wat racistische graffiti op een Indiaas restaurant. Maar al snel voerde hij zijn aanvallen op met het gooien van bakstenen naar het restaurant. Het hoogtepunt kwam met een brandend kruis, bedekt in plakjes ham, dat tegen de deur van het huis van de slachtoffers werd gezet.

Na deze stunt ging het snel bergafwaarts met de carrière van deze jonge racist. Hij schold eerst een 32-jarige vrouw uit met discriminerende termen, maar zijn dieptepunt kwam toen hij de woorden 'FUK ALLAH' op de muur van het huis zette.

De jongen werd vrijdag opgepakt door Bromsnor, en kwam al snel weer op borgtocht vrij, terwijl de politie haar onderzoek voortzet. Dat wil evenwel niet zeggen dat ze het niet serieus nemen. Een woordvoerder zegt: "Racistische misdaden zijn volledig onacceptabel in enige vorm en de politie van Nottingham nemen alle incidenten van zo'n aard ongelofelijk serieus."

Dat ook de terreurcampagne van een dyslectische kutpuber diepe sporen kan achterlaten, vertelt het hoofd van het getroffen huishouden, dat liever anoniem blijft: "Ik walg ervan en ben geschokt. Mijn vrouw is te bang om er in haar eentje op uit te gaan, ik moet haar overal heen begeleiden en ik kan haar en de kinderen niet alleen laten. Het is erg vervelend."