Erehaag voor grensrechter bij crematie

Bij het crematorium in Almere kwamen maandagmiddag honderden jeugdspelers van Buitenboys bijeen om een eerbetoon te brengen aan de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Zij vormden, gehuld in de blauw-witte clubshirts, een erehaag langs de rouwstoet die rond 13.45 aankwam bij het crematorium, meldt Omroep Flevoland.

De B-selectie van de club stond bij de ingang van het crematorium, met ieder een rode roos in de hand. De crematie zelf is besloten, maar voor pers en andere belangstellingen werden grote schermen geplaatst om de ceremonie te kunnen volgen.

Tijdens de voor Nieuwenhuizen georganiseerde stille tocht in Almere liepen zondag zo'n twaalfduizend mensen mee. Op het veld van de Buitenboys werden rozen gelegd en onder anderen de zoon en schoonzus van Nieuwenhuizen spraken op de bijeenkomst voorafgaand aan de stille tocht.

De 41-jarige grensrechter Nieuwenhuizen overleed maandag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen nadat hij een dag eerder door spelers van de Amsterdamse club SV Nieuw Sloten werd geslagen en getrapt na afloop van de wedstrijd tegen Buitenboys. Vier jeugdspelers van de Nieuw Sloten zitten vast voor de mishandeling.