Dj in tranen over dood verpleegkundige

De Australische dj die vorige week het ziekenhuis belde waar de Britse prinses Kate was opgenomen, is maandag huilend op de televisie verschenen. Zij zei dat de dood van de verpleegkundige Jacintha Saldanha haar al een aantal dagen niet loslaat.

Mel Greig en haar collega Michael Christian belden als koningin Elizabeth II en kroonprins Charles naar het ziekenhuis. Saldanha trapte erin en verbond de twee door met een collega die medische informatie verstrekte. Saldanha werd vrijdag dood aangetroffen. Waarschijnlijk heeft zij zichzelf gedood.

Toen Greig van de dood van Saldanha hoorde, was de eerste vraag die zij zichzelf stelde: "Was zij moeder? Ik hoop dat het hun goed gaat, dat hoop ik echt", zei de inmiddels voor onbepaalde tijd geschorste dj. Saldanha (46) laat overigens twee kinderen na.

Ook Greigs collega Christian zei dat hij "geschokt, in zak en as, diepbedroefd" is over de fatale gevolgen van het grappig bedoelde foptelefoontje. Hij voelt met zijn collega enorm mee met de familie en vrienden van de dode verpleegster.

Eigenaar Southern Cross Austereo van de zender 2Day FM, waarvoor de dj's werken, heeft maandag het optreden van de twee verdedigd. Dat meldde de Australische zender ABC. Zij hebben volgens het bedrijf de juiste procedures in acht genomen. De zender heeft zeker vijf keer geprobeerd met het King Edward VII-ziekenhuis in contact te komen, voordat het gesprek met Saldanha werd uitgezonden.

Ondertussen heeft Southern Cross, dat meerdere omroepen in Australië bezit, gezegd dat 'zijn' omroepen geen foptelefoontjes meer mogen plegen. Ook strafte de organisatie 2Day FM. Tot nader order zendt Southern Cross geen reclamespotjes meer uit op het gewraakte radiostation.

Ook de politiek Australië komt in actie door het 'grapje' dat uitmondde in een tragedie. Minister van Communicatie Stephen Conroy houdt de regels waaraan media zich moeten houden, tegen het licht.

Dj in tranen over dood verpleegkundige
Dj in tranen over dood verpleegkundige (Foto: ANP)