Bont toch welkom op Amsterdam Fashion Week

Volgend jaar is er mogelijk toch bont te zien op de Amsterdam International Fashion Week. In mei riepen ruim honderd BN'ers, ontwerpers, stylisten modebladen en fotografen de organisatie op de modeweek bontvrij te houden. De directie van de Fashion Week laat die keuze aan de ontwerpers zelf.

Wel komt er een speciaal programma waarin de nadruk ligt op bewustwording, duurzaamheid en innovatie. Dat maakte Bont voor Dieren, dat een van de initiatiefnemers van de open brief was, zondag bekend. "Het is ontzettend bijzonder dat een anti-bont organisatie deel uitmaakt van de Amsterdam Fashion Week", vindt de directeur van de dierenbeschermingsorganisatie.

Ook de directie van Amsterdam Fashion Week heeft vertrouwen in het programma. "Wij kijken er naar uit om met Bont voor Dieren informatie over materiaalgebruik voor ontwerpers te ontsluiten en streven ernaar dat zij daarmee verantwoordelijke keuzes maken", zegt de manager van de Fashion Week.

Onder meer Bridget Maasland en Georgina Verbaan tekenden in mei een open brief voor een bontvrije Amsterdamse modeweek. Het initiatief van de Bont voor Dieren werd eveneens gesteund door onder anderen de hoofdredacties van Elle, Grazia en Marie Claire. Ook ontwerpers als Bas Kosters en Hans Ubbink tekenden.