FOK! wat een weer...Koude zaterdag, toch opletten

Goedemorgen! Boven een sneeuwdek is het de afgelopen nacht ijskoud geweest met plaatselijk strenge vorst. Langs de kust en in de gebieden met weinig sneeuw was er slechts sprake van lichte vorst. Later op de dag is het tóch weer even opletten geblazen, want er komt weer wat neerslag aan en dit keer is dat niet uitsluitend sneeuw.

De dag begint op veel plaatsen heel aardig met vrij veel zon, maar in de loop van de middag neemt de bewolking vanuit het westen weer toe en dan kan er dus die neerslag vallen. In het westen lijkt dit vooral regen te gaan worden met hooguit wat natte sneeuwvlokken, maar daar lopen de temperaturen vrij snel op en verwacht ik weinig tot geen problemen. Dit kan echter gaan veranderen als de neerslag verder het binnenland in gaat trekken.

Er is namelijk een mogelijkheid op ijzel. Omdat de bovenlucht wat gaat opwarmen is de kans aanwezig dat de neerslag ook in het binnenland als regen gaat vallen. Op de bevroren ondergrond kan dit dus aanleiding geven tot ijzel. Dit is een heel scherp aandachtspunt!

In het binnenland blijft het waarschijnlijk de hele dag vriezen vandaar dus de kans op ijzel, maar langs de kust zal het bijna bloedheet worden met +4 graden. De wind draait naar het zuidwesten, maar dat is even niet zo belangrijk.

Update 20.30:

De komende uren neemt de kans op gladheid door ijzel toe en op sommige plaatsen is dit al gemeld. Waarschijnlijk is de kans op gladheid alléén aan zee niet zo groot. Er zijn wat neerslagplukjes op de radar te zien in het noorden- en noordwesten en dit trekt langzaam verder het land in.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Sneeuwballengevecht KazerneGhost Knifes had op de kazerne een sneeuwballengevecht. Winterpret!

Winter in de trein
Monopoly reed met de trein door het winterse landschap.