PSV mist ook Mertens en Willems tegen Twente

PSV moet het zondag in de Eredivisietopper tegen FC Twente stellen zonder Dries Mertens en Jetro Willems. Beide spelers kampen met een blessure, liet trainer Dick Advocaat vrijdag weten. De Brabanders missen voor eigen publiek ook aanvoerder Mark van Bommel, die geschorst is.

"Willems is er twee tot drie weken uit. Mertens voelde wel beter aan maar kan zondag zeker niet spelen", zegt Advocaat op de website van de club. De Belgische aanvaller wordt in de basis vervangen door Tim Matavz, waardoor Jermain Lens naar de linkervleugel verhuist. Matavz was donderdag nog drie keer trefzeker in het Europa Leagueduel tegen Napoli (3-1).

"Wij staan slechts een punt achter en het is dus voor ons zaak zondag de punten wel te halen die we de laatste weken verloren hebben", kijkt Advocaat vooruit. "We willen het vaak te veel voetballend oplossen en soms moet je dingen ook mannelijk aanpakken. Laten zien dat je er bent, in de duels kan er scherper gespeeld worden."

Bij FC Twente is Nacer Chadli waarschijnlijk opnieuw van de partij. De Belg maakte donderdag tijdens de Europese ontmoeting met Helsingborg (1-3) zijn rentree na een maand blessureleed. Coach Steve McClaren kan nog niet beschikken over doelman Nikolay Mihaylov, Jerson Cabral en Felipe Gutiérrez.

De Tukkers, met 34 punten koploper in de Eredivisie, verdedigen zondag een voorsprong van een punt op PSV. "Het zal geen wedstrijd worden waarin je het seizoen wint of verliest, maar we kunnen als team een belangrijke stap zetten", liet McClaren weten.


PSV mist ook Mertens en Willems tegen Twente (Foto: Novum)