Ghostbusters 3 dichterbij dan ooit

Het is al vaker aangekondigd, maar nu lijkt de film Ghostbusters 3 er toch te gaan komen. Dat zei Dan Aykroyd in een interview met The Hollywood Reporter. De film zal gemaakt worden zonder betrokkenheid van Bill Murray, die doctor Peter Venkman speelde in de eerste twee films.

De producers van de franchise hebben overeenstemming bereikt over een eerste screenplay. In het verleden kon de film geblokkeerd worden door Murray aangezien deze producentrechten had. Hij kon daarmee een veto uitspreken over de beslissing de film te gaan maken. Maar nu Murray een aantal keer geweigerd heeft betrokken te zijn bij de voorbereidingen, treedt volgens Aykroyd een clausule in zijn contract in werking, waardoor Aykroyd de goedkeuring van Murray niet meer nodig heeft.

Ghostbusters was een groot succes in de jaren 80. Het verhaal van de drie gesjeesde wetenschappers die carrière maken als spokenjager leverde niet alleen een vervolg, maar ook twee tekenfilmseries en een speelgoedlijn op.

Columbia Pictures, die de eerste twee films heeft gefinancierd, heeft nog niet officeel toegehapt. Maar volgens Aykroyd is het maken van Ghostbusters 3 waarschijnlijker dan ooit.

Dan Aykroyd, Harold Ramis en Bill Murray
Dan Aykroyd, Harold Ramis en Bill Murray