Barbie overweegt toch weer realitysoap

Barbie is volgend jaar mogelijk toch weer in een realitysoap te zien. De 23-jarige blondine is in onderhandeling met RTL 5 over een vervolg op Barbie's Baby. Na de geboorte van haar dochter Angelina liet Barbie nog doorschemeren dat ze klaar was met realityprogramma's.

"We sluiten niet uit dat ze in 2013 weer bij RTL 5 te zien is", laat Barbies manager weten. "Dat heeft ze zelf ook voor ogen, er zijn geen andere opties." Ook producent Eyeworks bevestigt dat gesproken wordt over een derde realitysoap rondom Barbie, die eigenlijk Samantha de Jong heet, en haar man en kind. "De onderhandelingen bevinden zich nog in de beginfase."

Barbie dankt haar bekendheid aan Oh Oh Cherso uit 2010. Daarna ging Barbie met haar Haagse vrienden naar de sneeuw voor Oh Oh Tirol. Begin dit jaar kreeg Barbie haar eerste eigen realityshow, voor Barbie's Bruiloft werden de voorbereidingen op haar huwelijk met Michael van der Plas gevolgd. In Barbie's Baby, dat dit najaar werd uitgezonden, stond de zwangerschap van de blondine en de geboorte van dochter Angelina centraal.

De makers van Barbie's Baby kregen vorige maand een boete wegens het overtreden van de Arbeidstijdenwet. Volgens de Inspectie SZW was sprake van kinderarbeid omdat de pasgeboren Angelina in beeld kwam. "Daar gaan we natuurlijk rekening mee houden", zegt een woordvoerder van Eyeworks.

Volgens de producent betekent dat echter niet dat Angelina niet in een nieuwe reeks te zien zal zijn. "Dat zou geen juiste weergave van het leven van Michael en Barbie zijn, Angelina hoort er nu echt bij."