Massaal sneeuwballengevecht in Nijmegen

Als de voorspellingen kloppen, zal Nijmegen vanavond het toneel worden van een massaal sneeuwballengevecht. Eerder vanmiddag verschenen op Facebook meerdere uitnodigingen om deel te nemen aan het gevecht.

Op moment van schrijven hebben al meer dan honderd mensen aangegeven aanwezig te zullen zijn bij het gevecht, dat zal plaatsvinden op het Keizer Karelplein. Dat is een grote rotonde in het hart van de stad met een klein parkje en een grasveld.

De organisator van het sneeuwballengevecht geeft aan tevreden te zijn met het aantal mensen dat heeft aangegeven deel te nemen: “Ik hoop dat het gezellig wordt straks.” De organisator lijkt echter rekening te houden met het tegenovergestelde. De Nijmegenaar communiceert op facebook onder de frappante schuilnaam 'Conzales von Sexron'. Mocht het gevecht uit de hand lopen dan wil hij niet met naam en toenaam bekend zijn als verantwoordelijke.

Plaatselijke ondernemers haken snel in op het aanstaande evenement. Zo geeft een café in de binnenstad korting aan sneeuwbalwerpers die na het gevecht warme chocomel komen drinken.

Er vonden vaker grote sneeuwballengevechten plaats in de Gelderse stad, zo was er in februari van dit jaar nog een gevecht waarbij naar schatting 250 mensen met het ijzige goedje naar elkaar gooiden. In 2009 waren dit er ongeveer 200.