Britse 'hacker' veroordeeld om DoS-aanval

Een 22-jarige student en lid van hackers collectief Anonymous is donderdag in Londen veroordeeld voor deelname aan een cyberaanval op de computersystemen van diverse grote bedrijven. Zelfverklaard 'hacktivist' Christopher Weatherhead krijgt zijn straf later te horen.

De aanvallen waren gericht tegen financiële dienstverleners MasterCard, Visa, Paypal en andere bedrijven. Drie kornuiten van Weatherhead zeiden in januari en februari schuldig te zijn aan hetzelfde delict.

Volgens de aanklager hadden de hackers het gemunt op bedrijven in de muziekindustrie die ten strijde trekken tegen internetpiraterij en tegen bedrijven die weigerden de geldzaken van klokkenluiderswebsite Wikileaks nog langer te behartigen. Er zou met de cyberaanvallen voor 3,5 miljoen pond schade zijn aangericht.

De hackers legden de systemen van hun doelwitten plat met zogenoemde denial-of-service-aanvallen, waarmee websites worden overvoerd met informatieverzoeken. Via Facebook en Twitter rekruteerden ze aanhangers en hielden ze hun gevolg op de hoogte van hun acties.