[EL] Uitslag S.S.C. Napoli - PSV

PSV heeft de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League met 1-3 van Napoli gewonnen. Tim Matavz was de grote man aan Eindhovense zijde en nam alle treffers voor zijn rekening. Stadio San Paolo was overigens vrijwel leeg, aangezien er van de 65.000 plaatsen slechts 7.000 bezet waren.

Napoli begon prima aan de wedstrijd tegen PSV en kreeg al snel een aantal goede mogelijkheden. Bij de vierde kans was het echter pas raak. Wie anders dan Cavani liet het net bollen. Tot dat moment waren de Eindhovenaren nog niet echt in het stuk voorgekomen, maar leken door de tegentreffer gemotiveerd te worden.

Twee fouten van doelman Rosati zorgden er namelijk voor dat Tim Matavz even zo vaak kon scoren, waardoor PSV alsnog met een voorsprong ging rusten. Ook na de thee bleef het tempo van de eerste helft, dat vrij hoog lag, gehandhaafd. Via Georginio Wijnaldum en Memphis Depay was de bezoekende ploeg dichtbij een derde treffer. Aan de andere kant schoot Cavani hoog over.

Nadat Maggio nog een grote kans om zeep had geholpen, liet Matavz aan de andere kant zien hoe het wél moest en bracht PSV op een 1-3 voorsprong. Toch bleef het spel ook na de derde goal op en neer gaan. Napoli kreeg nog een aantal goede mogelijkheden, maar werd er niet meer gescoord.

PSV zal zich nu helemaal op de competitie gaan richten en begint komende zondag met de topper tegen FC Twente. De voorgaande twee belangrijke duels tegen Vitesse en Ajax gingen beide verloren, dus drie punten zijn voor de Eindhovenaren bittere noodzaak.


S.S.C. Napoli

1 - 3

PSV

 18' Cavani    30' Matavz
 41' Matavz
 60' Matavz 
 
 Gele kaart: Campagnaro (S.S.C. Napoli), v.Ooijen, Depay, Wijnaldum (PSV)
 
Stadion: Stadio San Paolo, Napels
Toeschouwers: 7.000
Arbiter: Dean (Eng)
 
Opstelling:   Opstelling:
Rosati
Campagnaro
Fernández
Uvini
Maggio (Mesto/69)
Donadel
Inler (Pandev/57)
Dossena
Vargas
Cavani (Insigne/66)
El Kaddouri
  Waterman
Manolev
Zanka
Marcelo
Bouma
van Ooijen (Brenet/88)
Wijnaldum
Engelaar
Lens
Matavz
Depay