FOK! wat een weer...Sneeuw!

Goedemorgen! Vandaag draait alles om de sneeuw. Hier is natuurlijk al veel over gezegd en geschreven, maar toch kan zelfs op dit moment de situatie nog elk moment veranderen en we houden dit dan ook scherp in de gaten. We zijn allemaal wakker geworden in een witte wereld en vanmiddag als het langzaam droger gaat worden zouden we het leuk vinden als jullie de hoogte van het sneeuwdek aan ons willen doorgeven, want dan kunnen we morgen in ons weerpraatje een klein lijstje maken wie er uiteindelijk het hoogste sneeuwdek heeft kunnen noteren.

In de middag trekt de sneeuw langzaam naar het zuiden toe weg en zal ook de wind sterk in kracht gaan afnemen. Dit is de opmaak naar een erg koude zaterdag. Het zou kunnen zijn dat het morgen in het noorden en noordwesten toch weer even gaat sneeuwen, maar elders in het land zal de zon af en toe schijnen en is het perfect weer om van de sneeuw te gaan genieten.

De grote vraag voor vanmiddag is nog wel de iets zachtere lucht. Waarschijnlijk loopt de temperatuur in Zeeland nog nét even op tot 3 graden. Elders ligt de temperatuur iets lager. Komende nacht kan het boven de sneeuw sterk gaan afkoelen en we verwachten minimumtemperaturen tussen de -3 en -11 graden. Morgen overdag komt de temperatuur in vrijwel het hele land niet boven de 0 graden uit en dan spreken we van een ijsdag.

Update 11.00:

Op de radarbeelden lijkt de boel inmiddels voor een deel op te gaan lossen. Toch blijkt dat het in de praktijk hier en daar nog flink doorsneeuwt. Verder is het in het zuidwesten aan het dooien en ook hier bij mij is het onder de bomen een soort waterval. Elders in het land vriest het nog licht. De komende uren blijft de kans op sneeuw zeker nog bestaan, maar de scherpste kantjes lijken er wel vanaf te gaan. Op veel plaatsen is er tussen de 5 en 10 cm sneeuw gevallen.

Update 22.00:

Goedenavond! Er is toch even reden voor een korte update, want het begint erop te lijken dat er morgen in de loop van de de dag kans is op ijzel. Overdag blijft het in het binnenland vrijwel de hele dag vriezen, maar hogerop in de lucht stroomt iets zachtere lucht binnen waardoor de neerslag die er lijkt te gaan komen ook bij vorst als regen kan gaan vallen en dus ijzel veroorzaken. Dit is een belangrijk aandachtspunt voor morgenmiddag. Overigens verwacht ik langs de kust dan alleen maar regen of een paar vlokken natte sneeuw.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Sneeuw UtrechtEen fraai winters plaatje over de Beneluxlaan in Utrecht. Kuikenbiefstuk liep op sportieve wijze naar de 14e etage van zijn flat en maakte deze foto.