'Eddie Murphy meest overbetaalde acteur'

Eddie Murphy wordt dik betaald voor zijn rollen, maar zijn films leveren niet veel geld op. De Amerikaanse komiek voert de lijst van het Amerikaanse zakenblad Forbes aan van overbetaalde acteurs. Iedere dollar die Murphy werd betaald voor zijn laatste drie films, zou gemiddeld 2,30 dollar op hebben geleverd.

De 51-jarige Murphy was dit jaar te zien de actiekomedie Tower Heist, die zijn comeback moest worden. De film stelde financieel teleur evenals de komedie A Thousand Words, die door productietrammelant jaren op de plank heeft gelegen.

Grey's Anatomy-actrice Katherine Heigl staat op de tweede plaats van de lijst. Voor iedere dollar die werd uitgekeerd aan haar, werd 3,40 dollar verdiend. De actrice had filmhits als Knocked-Up en 27 Dresses op haar naam staan, maar haar laatste filmprojecten vielen tegen.

Op nummer drie en vier staan Reese Witherspoon en Sandra Bullock en op de vijfde plaats wederom een komiek: Jack Black. Ook Nicolas Cage, Adam Sandler, Denzel Washington, Ben Stiller en Sarah Jessica Parker staan bij de eerste tien.