Nokia kondigt Lumia 620 aan

Nokia heeft zojuist de Nokia Lumia 620 aangekondigd, hun derde Windows Phone 8-toestel en de goedkoopste van het trio. Na de highrange 920 en de midrange 820 nu dus de lowrange 620 die kleur als thema heeft meegekregen en zicht richt op een jonge doelgroep.

Nieuw voor de Lumia 620 is Dual Shot wat inhoudt dat er gecombineerd kan worden met twee kleuren om je telefoon een eigen persoonlijkheid te geven. De achterkant van de telefoon krijgt een doorzichtige klep die je kunt wisselen. Een gele telefoon en cyaankleurig klepje geven zo een lime groene telefoon.

Hoewel de 620 de goedkoopste van de drie WP8-toestellen gaat worden krijgt het 3,8" scherm toch dezelfde techniek als de 920 en 820 wat ervoor moet zorgen dat je zelfs in direct zonlicht kunt zien wat er op je scherm staat.

Daarnaast krijgt het dezelfde camera-mogelijkheden als Cinemagraphc en Smart Shot die van de 5MP-camera een waardige telefooncamera moeten maken. Tot slot geeft Nokia aan dat de unieke Lumia-apps van henzelf, zoals Nokia Maps, Nokia Drive en Nokia City Lense, allemaal beschikbaar zullen zijn.

Het toestel krijgt een richtprijs van 249 dollar en staat gepland voor een release in het eerste kwartaal van 2013 in Amerika. Aangezien wij in Nederland de 820 en 920 pas in januari krijgen is de verwachting dat de 620 rond maart verschijnt.