Seth MacFarlane wil westernkomedie maken

Seth MacFarlane wil een komische cowboyfilm maken. A Million Ways to Die in the West, die hij gaat regisseren en waarin hij ook de hoofdrol speelt, moet in de zomer in productie gaan. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De onderhandelingen voor de film zijn nog in volle gang. Veel van de mensen die ook aan MacFarlanes vorige film Ted werkten, hebben echter hun medewerking al toegezegd, zoals coscenaristen Alec Sulkin en Wellesley Wild en producent Scott Stuber. Ted bracht wereldwijd ruim een half miljard dollar op.

Volgens ingewijden wordt de film een soort moderne versie van Mel Brooks' Blazing Saddles uit 1974. Dat wil zeggen dat de film veel verwijzingen naar de moderne cultuur bevat en elke kans aangrijpt om uit te leggen hoe ruig en verschrikkelijk het leven in het Wilde Westen was.

MacFarlane kondigde vorige week aan een tv-film te willen maken gebaseerd op zijn animatieserie Family Guy. Hij is tevens te zien als de presentator van Oscaruitreiking, die op 24 februari plaatsvindt.