Zoon Marvin Gaye wil Lenny Kravitz niet

Marvin Gaye III, zoon van wijlen Motown-legende Marvin Gaye, wil niet dat Lenny Kravitz zijn vader gaat spelen in de biografische film Sexual Healing. Hij zou geschokt zijn dat zijn goede vriend Kravitz interesse heeft in de rol en noemt de film een beschamend project, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Vorige week werd bekend dat Kravitz is benaderd door regisseur Julien Temple voor zijn muziekfilm met als werktitel Sexual Healing. De film zou gaan over Gayes carrière aan het begin van de jaren tachtig, toen hij leed aan depressies en een zware drugsverslaving. Gaye werd in 1984 op 44-jarige leeftijd na een hevige familieruzie doodgeschoten door zijn vader.

"De makers willen een film maken over een zwarte periode in het leven van mijn vader", legt Gaye uit. "Maar ze kennen geen van allen het hele verhaal."

De 47-jarige Gaye en Kravitz zaten vroeger bij elkaar op school en zijn tot op heden vrienden gebleven. "Ik wil Lenny graag vragen waarom hij voor deze film kiest. Ik hoop eigenlijk dat hij niet eens weet dat wij ertegen zijn."

Wanneer Sexual Healing in productie moet gaan, is nog onbekend.