'Hari kende doodgeschoten man niet'

Badr Hari is geen kennis van de crimineel Patrick Brisbane die zondagochtend werd doodgeschoten in Diemen-Noord. Dat laat Hari's advocaat Bénédicte Ficq maandag weten in een verklaring. Diverse media berichtten zondag na de liquidatie dat de twee elkaar zouden kennen.

"Dat is onjuist. Badr Hari kende Brisbane niet", laat Ficq weten. Wel zou hij op vragen van de politie tijdens zijn verhoor in oktober Brisbane hebben genoemd. De 40-jarige crimineel zou iets over Hari hebben beweerd, waarop Hari ontkennend reageerde "Welke Patrick? Wie is die Patrick? Is het die Patrick bij wie ze dat geld in het plafond gevonden hebben?" Nieuwe Revu meldde eerder dat Hari ook zou hebben gezegd dat er geruchten gaan dat Brisbane 'transporten' zou doen.

Ficq laat weten dat Hari ten onrechte wordt gekoppeld aan personen en zaken waar hij niets mee te maken heeft. Over de zaken waar Brisbane bij betrokken was willen politie en justitie geen uitspraken doen.

Hari zit sinds juli vast voor een reeks geweldsincidenten waaronder de mishandeling van miljonair Koen Everink op dancefeest Sensation. Drie weken geleden besloot de rechtbank in Amsterdam dat de 27-jarige vechtsporter zijn proces in vrijheid mocht afwachten. Drie dagen later werd hij echter weer opgepakt en vastgezet, omdat hij in strijd met de voorwaarden twee horecagelegenheden had bezocht en contact had gehad met twee getuigen in de zaak.