[Serie A] Zwak Inter wint, AS Roma verslaat Siena

Internazionale staat voorlopig op de derde plaats in de Serie A. De topclub kwam goed weg tegen Palermo (0-1). De eerste helft leverde een interessante strijd op. Palermo counterde er lustig op los, maar miste telkens de beslissende factor. Inter kon daar weinig tegenover stellen. De club speelde te verdedigend en toonde niet de wil om te winnen.

In de tweede helft kwam die overwinning er toch. De werkgever van Wesley Sneijder werd in het zadel geholpen door Palermo. Santiago Garcia werkte de bal in de 74ste minuut in zijn eigen doel, waardoor de 0-1 voor Inter op het scorebord kwam te staan. Tot die tijd was Palermo de bovenliggende ploeg geweest.

Inter leefde daarna op. De club ging op zoek naar een tweede treffer, maar Samir Ujkani redde Palermo. De doelman was enkele malen attent en voorkwam daarmee een grotere nederlaag. De aanvalslinie van zijn ploeg slaagde er echter niet meer in om de score gelijk te trekken.

Door de zege passeert Inter Fiorentina op de ranglijst van de Serie A. De concurrent komt vanavond echter nog in actie en kan dan op de derde plek terugkeren. Palermo incasseerde de twaalfde achtereenvolgende uitnederlaag en blijft op de vijftiende plaats staan.

Roma wint zonder Stekelenburg
AS Roma heeft zondagmiddag een 1-3 zege geboekt op Siena. Mattia Destro speelde een sleutelrol in de overwinning. Roma had drie punten nodig om zicht te houden op de bovenste plaatsen in de Serie A. Ook concurrent Lazio kwam in actie. Doordat de stadsgenoot al bij de rust op een 2-0 voorsprong stond, was er in de tweede helft vuur bij Roma nodig.

Het zat de club echter niet mee. Siena was niet van plan om de drie punten zomaar af te staan en kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Luis Neto. Bij de treffer maakte doelman Mauro Goicoechea, de vervanger van Nederlander Maarten Stekelenburg, een slechte indruk.

Dankzij Destro kwam Roma uiteindelijk toch aan de winst. De aanvaller scoorde in de 63ste minuut de gelijkmaker en gaf zijn ploeg daarmee het benodigde vertrouwen. Toen hij in de slotfase ook nog de 1-3 maakte, was de zege binnen. Simone Perrotta maakte even daarvoor de 1-2.