[Jupiler League] Sparta pakt koppositie

Sparta Rotterdam is de nieuwe koploper in de Jupiler League. De Kasteelclub won thuis met liefst 5-1 van FC Oss en profiteert zo optimaal van het puntenverlies van MVV.

Sparta kon vanmiddag uitstekende zaken doen. De club zag concurrent MVV Maastricht vrijdag voor de derde keer op een rij punten morsen en kon zodoende de koppositie pakken in de Jupiler League. Dan moest de ploeg van trainer Michel Vonk zondag thuis wel winnen van FC Oss. De bezoekers uit Brabant stonden voorafgaand aan het duel op de veertiende plaats en wisten uit de eerste veertien competitiewedstrijden veertien punten te vergaren.

Calabro ontketend
De huidige vorm van de Rotterdammers gaf in ieder geval reden tot optimisme. Sparta won haar laatste vier duels, waaronder de kraker tegen MVV (0-1). Grote man dit seizoen aan Spartaanse zijde is Sandro Calabro. De aanvaller was dit seizoen goed voor maar liefst acht doelpunten. Ook zondagmiddag liet Calabro zich weer van zijn beste kant zien.

Calabro zorgde na tien minuten voor 2-0, nadat Donovan Deekman Sparta al binnen een minuut op voorsprong had gezet. Nog voor rust gooide Roald van Hout het duel in het slot. Net als vorige week tegen FC Dordrecht gingen de Rotterdammers met een comfortabele 3-0 voorsprong rusten.

Met zijn tweede treffer van de middag - en zijn tiende van het seizoen - zorgde Calabro na vijf minuten in de tweede helft voor 4-0. De Ossche eretreffer kwam van de voet van Tim Nelemans, waarna het slotakkoord een kwartier voor tijd aan Jens van Son was (5-1).