Delta Airlines aast op Virgin

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines heeft naar verluidt een bod gedaan op de aandelen van Virgin Airlines die Singapore Airlines in handen heeft. Dat meldt de Britse krant The Sunday Times.

Als Singapore Airlines het bod accepteert zal Delta waarschijnlijk vervolgens proberen een deel van de aandelen van Richard Branson, de oprichter van Virgin die 51 procent van de aandelen bezit, in handen te krijgen. Delta en zijn Europese partner, Air France-KLM, waren in februari 2011 dichtbij een deal met Virgin. Er kon echter geen overeenstemming worden bereikt over de prijs en de rechten van Branson over het merk Virgin. Branson, die de luchtvaartmaatschappij in 1984 oprichtte, zou al een paar jaar spelen met het idee om Virgin te verkopen.

Virgin heeft veertig toestellen in haar vloot en vervoert jaarlijks zo'n zes miljoen reizigers. Singapore Airlines bemachtigde haar belang in Virgin in 1999 en het is geenszins zeker dat het bedrijf bereid is haar aandelen in Virgin van de hand te doen.