Van Gerwen geeft voorsprong weg

Michael van Gerwen is er niet in geslaagd om de kwartfinale te bereiken van de Players Championship Finals. Mighty Mike kwam tegen tegen Andy Hamilton nog wel 4-0 voor, maar verloor uiteindelijk met 8-10.

Van Gerwen opende direct met 170 en pakte de legs daarna op overtuigende wijze, maar na de 4-0 gaf Van Gerwen het initiatief weg. The Hammer finishte 116 in de vijfde leg en reeg daar nog 4 legs aan vast zodat hij 5-4 voor kwam. Van Gerwen maakt er nog wel 5-5 van, maar mist in de tweede helft van de wedstrijd te veel dubbels. Hamilton maakt daar heel goed gebruik van en won het duel met 10-8.

Simon Whitlock maakte heel veel indruk bij zijn 10-1 overwinning op Ronnie Baxter. Met een gemiddelde van 109,54 waarbij Whitlock ook nog een 170 finish gooide kwam Baxter er niet aan te pas tegen de Aussie. Door Whitlock zelf bestempeld als zijn beste TV wedstrijd ooit zal hij vol zelfvertrouwen uitkijken naar zijn confrontatie met Gary Anderson morgen.

De wedstrijd van de avond moest de partij worden tussen de nummers 1 en 2 van de wereld. Phil Taylor moest het al in ronde 2 van dit toernooi opnemen tegen Adrian Lewis, de huidige wereldkampioen. Lewis die vannacht nog vader was geworden en heel lang in een auto had gezeten om bij de bevalling te zijn moest het initiatief aan zijn leermeester laten in de partij. Taylor won de eerste 4 legs, allemaal onder de 15 darts en nam daarmee een voorsprong die voor Lewis niet meer overbrugbaar bleek. Jackpot kwam nog wel terug tot 6-8 en 7-9, maar kon het gat niet helemaal dichtten. Taylor wint met 10-7 met een gemiddelde noteren van bijna 106.

In de laatste wedstrijd van de avond stonden Mervyn King en Steve Beaton tegenover elkaar. Beaton had gisteren nog van Raymond van Barneveld gewonnen, maar kon die vorm vandaag niet benaderen. King Kwam snel op een 5-2 voorsprong en die ruimte gaf hij ook niet meer weg. Uiteindelijk werd het 10-7 voor The King die nu morgen tegen Justin Pipe mag aantreden in de kwartfinale.

Uitslagen tweede ronde

Michael van Gerwen 8-10 Andy Hamilton
Simon Whitlock 10-1 Ronnie Baxter
Phil Taylor 10-7 Adrian Lewis
Steve Beaton 10-7 Mervyn King

Justin Pipe 10-8 Brendan Dolan
Wayne Jones 7-10 Peter Wright
Michael Smith 6-10 Kim Huybrechts
Gary Anderson 10-6 Robert Thornton