[CT] Uitblinker Stockmann: 'Ja, het ging wel lekker'

Vriend en vijand was het er zondagmiddag in het State Netball en Hockey Center over eens: Oranje-doelman Jaap Stockmann was de absolute uitblinker in de spannende topper tussen Australië en Nederland (0-0).

De lange keeper hield Nederland eind eerste helft en begin tweede helft met knappe reddingen overeind toen Australië het Nederlandse doel onder vuur nam. En ook in de allerlaatste minuut stond hij zijn mannetje toen de Aussies het duel alsnog dachten te beslissen.

"Ach, daar sta ik toch voor", zei de nuchtere Stockmann over zijn sublieme optreden tegen de regerend wereldkampioen. "Is dat te makkelijk? Nou ja, het ging inderdaad wel lekker. Mijn persoonlijke doel is altijd om de nul te houden. Het is fijn als dat lukt. Maar ik win liever dan dat ik de nul houd, dus ik ben nu niet heel blij of tevreden."

Maar de sluitpost van Bloemendaal en Oranje erkende dat zijn ploeg met het gelijke spel niet mocht klagen. "Als ik eerlijk ben was dit wel het hoogst haalbare voor ons. We hebben twee fases goed gespeeld, maar over de hele wedstrijd bekeken was Australië beter."

"Maar ja, we spelen hier wel tegen een ploeg die supergemotiveerd is om na de Spelen iets recht te zetten. En die ook nog eens thuis speelt in een vol stadion. Dan is een gelijkspel gewoon een prima resultaat."