[CT] Nul treffers, wel spektakel bij Nederland-Australië

Nederland en Australië hebben zondag op de tweede speeldag van de Champions Trophy in Melbourne met 0-0 gelijkgespeeld. Maar saai was de wedstrijd allerminst.

Nederland begon sterk aan de wedstrijd en was in het eerste kwartier de bovenliggende partij. De Oranjemannen kwamen regelmatig in de buurt van het vijandelijke doel, maar de eindpass kwam steeds net niet aan, waardoor Nederland niet echt gevaarlijk werd.

Het thuisland nam halverwege de eerste helft het initiatief over en twaalf minuten voor rust was Eddie Ockenden dichtbij de 1-0, maar Oranjegoalie Jaap Stockmann redde spectaculair. Stockmann hield er daarna nog enkele schoten en strafcorners uit en daarmee zorgde hij ervoor dat het bij rust nog 0-0 was.

Na rust gingen de Aussies door met aanvallen, maar werd ook Nederland af en toe gevaarlijk. Sander de Wijn – zaterdag al twee keer trefzeker – zag zijn schot gekeerd worden door de Australische doelman en even later waren Bob de Voogd en Jeroen Hertzberger ook dichtbij de openingstreffer. Maar net als zijn collega Stockmann was ook Aussie-goalie George Bazeley in bloedvorm.

Nederland – dat een hele poos met de rug tegen de muur had gestaan – rook bloed en nam het initiatief weer over. Maar toen een Nederlandse goal uitbleef krabbelde de Aussies weer op, waardoor er in de slotfase geen zinnig woord over de afloop was te zeggen. Het spel ging op en neer en enkele seconden voor tijd leek Australië dan eindelijk toe te slaan, maar weer voorkwam uitblinker Stockmann een tegentreffer, waardoor de spectaculaire wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel eindigde.