Aanval op Amerikaans-Afghaanse luchtmachtbasis

Talibanstrijders hebben een Amerikaans-Afghaanse luchtmachtbasis in het oosten van Afghanistan aangevallen. Nadat zelfmoordterroristen bij de ingang een autobom lieten afgaan, volgde een vuurgevecht dat twee uur aanhield. Amerikaanse gevechtshelikopters zijn ingezet om de strijders te verdrijven. De aanvallers werden uiteindelijk verslagen.

Nadat de autobom bij de luchthaven van Jalalabad was afgegaan, slaagden de aanvallers er volgens een talibanwoordvoerder in de basis binnen te dringen. Het Afghaanse ministerie bevestigt dat een autobom is gebruikt, maar een woordvoerder zegt dat geen enkele militant de basis is binnengedrongen. Ook de NAVO spreekt van een mislukte aanval.

Onder de aanvallers waren volgens een NAVO-woordvoerder meerdere zelfmoordterroristen. "We proberen nog een compleet beeld te krijgen, maar volgens de eerste berichten waren er drie zelfmoordterroristen." Volgens hem is een militair van het Afghaanse leger omgekomen. Meerdere buitenlandse troepen raakten gewond, maar de woordvoerder kon niet zeggen om hoeveel mensen het gaat.